När det gäller vispar kan man inte ha för många sådana i ett kök. Man kan tro att det räcker med en enstaka visp men så är ofta inte fallet. Men vad bör man tänka på när man väljer en visp?
Vilken visp är den bästa?
Det är svårt att säga vilken visp som är den bästa. Ofta behöver man flera olika varianter i sin matlagning. Om du ska vispa sås eller majonnäs kan en spiralvisp vara ett bra val. Om det är grädde eller mer luftiga saker som ska vispas behövs ofta en ballongvisp. Med en ballongvisp kan det dock vara svårt att nå ut i kanten på mindre grytor och då behövs spiralvispen för att det inte ska bli bränt där.
Vilket material är bra att välja?
När det gäller vispen bör den vara tillverkad i nylon, plast eller rostfritt stål. Om man vispar i kärl som lätt repas är nylon eller plastvispar bra. I en kastrull av just stål fungerar dock en stålvisp utmärkt. Om man ska vispa ihop potatismos eller andra tyngre saker är en stålvisp ofta ett måste då plasten tenderar att böja sig, eller så orkar den inte vispa runt ordentligt.