Småsaker som är bra att ha i köket

Det där med vad man måste ha i köket och inte varierar stort mellan olika personer. Men vid sidan av de vanliga köksredskapen finns det också en del andra småsaker som kan vara bra att ha. Vissa av dem är mer nödvändiga än andra.

Tuggummi och tandpetare

I ett kök kan sockerfria tuggummin och tandpetare från https://www.sunstargum.com/se/ vara bra att ha. Med tandpetaren kan man diskret och lätt peta bort mat som fastnat mellan tänderna. Ett sockerfritt tuggummi är bra att tugga på efter maten och kan praktiskt nog också ta bort matrester som fastnat i tänderna. Dessutom tar det bort dålig andedräkt som vissa livsmedel kan ge.

Värmeskyddande underlägg

I köket behövs alltid underlägg av till exempel kork. De läggs under varma kastruller, stekpannor eller skålar så att bord eller bänkar inte förstörs. De här underläggen kan du antingen köpa eller tillverka på egen hand. Underläggen finns i flera olika material och storlekar för att du ska kunna finna en variant som passar just ditt kök.

Grytlappar

När du ska lyfta en varm gryta eller ta ut något ur ugnen behöver du en grytlapp eller grytvante för att inte bränna dig. Det är alltid bra att ha flera grytlappar så att man lätt kan byta dem om de blir smutsiga. En blöt grytlapp leder värme och en smutsig sådan är väldigt ohygienisk att använda till den lagade maten.