Finansiera köket på arbetsplatsen

De flesta arbetsplatser har ett kök och det är nödvändigt för att man ska kunna tillaga lite mat på jobbet. Men hur ska man finansiera köket på arbetsplatsen på ett bra sätt?

Det här behöver företaget finansiera

Beroende på hur stor arbetsplats man har, hur många som arbetar och vilken typ av arbetsplats det är, så kan köket se lite olika ut på olika arbetsplatser. Anställda har knappast tid att laga någon mat på lunchrasten mer än på sin höjd koka lite nudlar eller steka en omelett. Därför är det bra om möjligheten att sätta på en platta ändå finns, även om den inte kommer användas i så stor utsträckning. Företaget bör därför kunna finansiera följande:

  • Mikrovågsugn. Det är viktigt att det finns gott om mikrovågsugnar då det är vanligast att anställda tar med sig matlådor hemifrån. Anpassa antalet mikrovågsugnar efter hur många som arbetar, så att anställda slipper köa och lägga tid på att bara få maten varm.
  • Tillräckligt med matplatser och övriga köksprodukter som tallrikar, bestick, glas och servetter.
  • Diskmaskin. Se till att det finns tillräckligt med diskmaskiner så att anställda slipper lägga arbetstid på att diska.
  • Kyl och frys. Anställdas matlådor måste kunna förvaras någonstans under arbetsdagen, så att ha en kyl och frys är högst nödvändigt.
  • Kaffemaskin och tekokare. Det bör finnas möjlighet att bara ta en macka och en kopp te eller kaffe till lunch.

Gör så här för att finansiera köket

Som företagare kan du använda dig av en företagskredit för att få råd med ett bra kök. Då slipper du lägga ut egna pengar och kan dessutom få till ett bra kök på en gång så att anställda kan göra sig en ordentlig lunch från dag ett. Företagskrediter har hjälpt många företagare att finansiera olika nödvändiga investeringar som annars inte hade varit möjliga. Ett kök på arbetsplatsen är en av alla nödvändiga investeringar som ett företag måste göra för att kunna skapa en bra arbetsplats för alla anställda inom företaget.