Flytta hemifrån – det här behöver du i köket!

Är du på väg att flytta hemifrån och funderar över vad du ska investera i för produkter till ditt kommande kök? Fortsätt läs så kommer du att få alla våra bästa tips för din framtida bostad.

Inred ditt kök

När du ska inreda ditt kök för första gången kanske det är så att det är lite mindre till yta än vad det har varit i det boende som du flyttar ut ifrån. Men deppa inte över detta utan tänk istället att du verkligen ska utnyttja alla skrymslen och vrår i detta fantastiska rum. Att ha många olika belysningskällor är ett knep för att få rummet att kännas rymligt, trots att det kanske bara är en kokvrå. Använd dig av både taklampa, vägglampor och fönsterlampor. Det ger rummet en härlig rymd och skänker dig dessutom mycket god arbetsbelysning. Nu är det även dags att fylla dina köksskåp med olika saker, IKEA har exempelvis flytta hemifrån-kit som är sammansatta för just detta ändamål. Men vill du ha en något mer personlig touch på dina köksföremål kan du fynda mycket till bra pris på loppisar eller via second-hand.

Den ultimata checklistan till ditt första boende

Nedan listar vi alla de saker som du kommer behöva eller vilja ha för du flyttar hemifrån och in i ditt första boende. Vissa saker kommer du kanske ifrågasätta varför de har hamnat på denna lista, hur många olika köksredskap kan man behöva egentligen? Många visar det sig och vi lovar att du kommer ha användning för allihop!

  • Porslin – tallrikar, skålar och assietter
  • Kastruller och stekpannor
  • Vinglas och dricksglas
  • Skärbräda, i plast och i trä
  • Knivar till bröd, kött och grönsaker
  • Stekspade, visp, träslev och soppslev
  • Ugnsform i två olika storlekar
  • Kanna eller tillbringare
  • Koppar i två olika storlekar

Som ni ser är inte denna lista särskilt lång, men du ska se den som en startlista. Med detta klarar du dig en bra bit. Sedan kan du investera i ett utökat köksinnehåll med tiden, varför inte önska sig dyrare köksmaskiner och kaffebryggare i present? Oavsett vad är detta en god start i ditt nya liv i ditt nya boende.

Tips och tricks

Till sist kan vi ge dig några tips på vägen in i ditt självständiga liv. Har du skaffat dig en hemförsäkring för ditt boende? Förlängt elavtal och vattenavtal? Ordnat med adressändring samt eftersändning och anmält din nya adress till skatteverket? Om inte är det hög tid att göra ovanstående nu. Detta är det mest primära vid nytt boende och det som gör att ditt vardagliga liv kan börja. Utöver ovan är det även klokt att införskaffa busskort eller annat fortskaffningsmedel. Ett gymkort samt att lista sig på närmsta vårdcentral är även det bra steg att ta för att ditt härliga nya liv ska börja.